NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » KOMPOSTOWNIK » DOMOWE WYPIEKI

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

Domowe wypieki

przepisy, porady, wskazówki o wypiekach ciast różnych
  
SP8KIELCE
05.10.2011 09:58:57
poziom 3



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Galizien

Posty: 102 #779810
Od: 2011-9-20


Ilość edycji wpisu: 1
Jeśli macie ciekawe przepisy na wypieki ciast, to zamieszczajcie w tym temacie.
Święta tuż, tuż.
_________________
Siepacz
  
Admin
05.10.2011 11:00:33
poziom 1



Grupa: Użytkownik

Posty: 38 #779829
Od: 2011-9-29


Ilość edycji wpisu: 1
A ja tego nie uważam, bo sie w święta nazbiera i na siłę trzeba szamać. Więc zawsze czakam z utęsknieniem aż sklep otworzą i się zje coś 'normalnego' - smaczniejszego, zawsze świeżego - znaczy się kupnego oczko. To nie moje hobby, oj nie !
_________________
Łukasz
  
SP8KIELCE
05.10.2011 12:19:32
poziom 3



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Galizien

Posty: 102 #779865
Od: 2011-9-20
Kolego Kocham CW to nie folder tylko temat, nazywaj rzeczy po imieniu.
Dlaczego od razu zamknąć temat, temat dobry jak każdy inny na tym forum.

Przepis na makowiec z bakaiami.
Przepis z internetu wypróbowany przeze mnie.

Składniki: • Masa makowa Bakalland • 1 szklanka mąki pszennej • 1/ 4 szklanki mleka (60 ml) • 50 g margaryny • 2 żółtka15 g drożdży • 2 łyżki cukru • 0,5 łyżki oleju • szczypta soli • cukier waniliowy Etapy przygotowania Najpierw przygotowujemy ciasto drożdżowe: drożdże rozpuszczamy z cukrem i mlekiem, po kilkunastu minutach dodajemy pozostałe i wyrabiamy ciasto. Pod koniec dodajemy rozpuszczoną margarynę i odstawiamy do wyrośnięcia. Masę makową Bakalland rozprowadzamy na rozwałkowanym na prostokątny placek cieście. Następnie rolujemy placek z masą makową i zawijamy w pergamin posmarowany margaryną. Pieczemy w temperaturze 180 - 190 stopni przez około 40 - 50 minut.
_________________
Siepacz
  
Tropo
05.10.2011 13:58:16
poziom 1

Grupa: Użytkownik

Posty: 31 #779918
Od: 2011-8-24
    SP1AP pisze:

    Ktoś tu nic nie rozumie!!! To jest niepotrzebne śmiecenie skoro jest temat(folder) "Kulinaria", a tutaj wypchaj się sianem ze swoimi, może i dobrymi, wypiekami!!! Panie Admin, już piszę z dużej litery, jeszcze raz proszę zamknąć ten temat jako źle adresowany!!! zdziwionyzakręcony


Kol. sp1ap, czytałem większość wątków i zauważyłem, że najwięcej zamętu i śmieci siejesz Ty. Kulinaria czyli co komu smakuje to inny temat niż ten założony. W kapitana się bawisz?
_________________
73! Waldek
  
sp8siw
05.10.2011 15:00:40
poziom 5



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: kielce

Posty: 553 #779962
Od: 2011-9-13
[quote=SP1AP]
    Tropo pisze:

      SP1AP pisze:

      Ktoś tu nic nie rozumie!!! To jest niepotrzebne śmiecenie skoro jest temat(folder) "Kulinaria", a tutaj wypchaj się sianem ze swoimi, może i dobrymi, wypiekami!!! Panie Admin, już piszę z dużej litery, jeszcze raz proszę zamknąć ten temat jako źle adresowany!!! zdziwionyzakręcony


    Kol. sp1ap, czytałem większość wątków i zauważyłem, że najwięcej zamętu i śmieci siejesz Ty. Kulinaria czyli co komu smakuje to inny temat niż ten założony. W kapitana się bawisz?


Z ANONIMAMI NIE MYŚLĘ POLEMIZOWAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!diabełzdziwionytaki dziwny[/quote]


a ze mną ???
_________________
rzeznik z PKI
  
Tropo
05.10.2011 16:20:12
poziom 1

Grupa: Użytkownik

Posty: 31 #779993
Od: 2011-8-24
    SP1AP pisze:

    Ktoś tu nic nie rozumie!!! To jest niepotrzebne śmiecenie skoro jest temat(folder) "Kulinaria", a tutaj wypchaj się sianem ze swoimi, może i dobrymi, wypiekami!!! Panie Admin, już piszę z dużej litery, jeszcze raz proszę zamknąć ten temat jako źle adresowany!!! zdziwionyzakręcony



Jak na razie widzę dwa przepisy i pytam kto tutaj najwięcej naśmiecił swoimi wpisami?
Proszę policzyć (nie licząc moich bo to ja zwracam uwagę temu kto tu śmieci)

_________________
73! Waldek
  
SP8KIELCE
05.10.2011 16:44:59
poziom 3



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Galizien

Posty: 102 #780003
Od: 2011-9-20
Tropo, największym spamerem na tym forum jest sp1ap. To jasne.
AP, byś lepiej przepis kulinarny wrzucił albo i dwa.
_________________
Siepacz
  
SQ9OUK
05.10.2011 19:00:11


Grupa: Użytkownik

Posty: 15 #780063
Od: 2011-9-10
    SP8KIELCE pisze:

    Jeśli macie ciekawe przepisy na wypieki ciast, to zamieszczajcie w tym temacie.
    Święta tuż, tuż.

Wiecie co koledzy zastanawiam sie co to za forum a moze poruszycie temat jak sie przewija i jaka kupka malenstwa powinna byc albo jakiego koloru Wydaje mi sie ze to forum naszego hobby
Naprawde nie moge zrozumiec myslałem ze tu bedzie pisanie o tych tematach jak anteny ,transilwerki poprostu sprawy zwiazane z krotkofalarstwem
Pozdrawiam Zawiedziony 73poruszony
_________________
brak danych
  
SQ9OUK
05.10.2011 19:01:23


Grupa: Użytkownik

Posty: 15 #780065
Od: 2011-9-10
    SQ9OUK pisze:

      SP8KIELCE pisze:

      Jeśli macie ciekawe przepisy na wypieki ciast, to zamieszczajcie w tym temacie.
      Święta tuż, tuż.

    Wiecie co koledzy zastanawiam sie co to za forum a moze poruszycie temat jak sie przewija i jaka kupka malenstwa powinna byc albo jakiego koloru Wydaje mi sie ze to forum naszego hobby
    Naprawde nie moge zrozumiec myslałem ze tu bedzie pisanie o tych tematach jak anteny ,transilwerki poprostu sprawy zwiazane z krotkofalarstwem
    Pozdrawiam Zawiedziony 73poruszony

PS
Te tematy to jak wpiszesz w gogle to jest ich masa
_________________
brak danych
  
SQ8SET
05.10.2011 21:09:06
poziom 4



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Kraśnik - KO10CX

Posty: 262 #780142
Od: 2011-8-27
    SP8KIELCE pisze:

    Jeśli macie ciekawe przepisy na wypieki ciast, to zamieszczajcie w tym temacie.
    Święta tuż, tuż.


Uważam że anonimowy kolega SP8KIELCE odrobinę zapędził się w swojej twórczości, ze zrozumieniem słowa "tolerancja" też ma pewne kłopoty.
Przypominam że anonim ma tu pewne przywileje jednak w granicach podyktowanych zdrowym rozsądkiem.

Radek
_________________
GG: 82213
http://qrz.com/db/sq8set
  
SQ9OUK
05.10.2011 21:24:17


Grupa: Użytkownik

Posty: 15 #780162
Od: 2011-9-10


Ilość edycji wpisu: 1
    sq6ade pisze:

      SQ9OUK pisze:

      Naprawde nie moge zrozumiec myslałem ze tu bedzie pisanie o tych tematach jak anteny ,transilwerki poprostu sprawy zwiazane z krotkofalarstwem


    Przecież w necie tego na pęczki - jak przepisów na żarcie wesoły

Kolego a to mam pytanie
Czy to forum kulinarne
Bo jesli tak to chyba pomyliłem forum
To nie złosliwos tylko tak nawiasem piszac
73poruszony
A tez mam pytanie czy inni tez pisza nazwy miast polskich w jezyku niemieckim czy po polsku
_________________
brak danych
  
SQ8SET
05.10.2011 21:52:11
poziom 4



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja: Kraśnik - KO10CX

Posty: 262 #780189
Od: 2011-8-27


Ilość edycji wpisu: 3
OK
Temat nie związany z forum "Domowe wypieki - przepisy, porady, wskazówki o wypiekach ciast różnych" , fajnie... przerodził się w "Pelargonie lubią najbardziej PLANTON".. a gdzie dąży? nie chcę wiedzieć.
Wybaczcie, ale to kolejny "desantowo-zaczepny" wątek pewnych osób.
Z powodu "piankowego" tematu, zamykam go dla oszczędzenia czasu czytających.

Pozdrowienia
Radek
_________________
GG: 82213
http://qrz.com/db/sq8set

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » KOMPOSTOWNIK » DOMOWE WYPIEKI

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!


TestHub.pl - opinie, testy, oceny