| |
SP8KIELCE | 05.10.2011 09:58:57 |


Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Galizien
Posty: 102 #779810 Od: 2011-9-20
Ilość edycji wpisu: 1 | Jeśli macie ciekawe przepisy na wypieki ciast, to zamieszczajcie w tym temacie. Święta tuż, tuż. _________________ Siepacz |
| |
Admin | 05.10.2011 11:00:33 |


Grupa: Użytkownik
Posty: 38 #779829 Od: 2011-9-29
Ilość edycji wpisu: 1 | A ja tego nie uważam, bo sie w święta nazbiera i na siłę trzeba szamać. Więc zawsze czakam z utęsknieniem aż sklep otworzą i się zje coś 'normalnego' - smaczniejszego, zawsze świeżego - znaczy się kupnego . To nie moje hobby, oj nie ! _________________ Łukasz |
| |
SP8KIELCE | 05.10.2011 12:19:32 |


Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Galizien
Posty: 102 #779865 Od: 2011-9-20
| Kolego Kocham CW to nie folder tylko temat, nazywaj rzeczy po imieniu. Dlaczego od razu zamknąć temat, temat dobry jak każdy inny na tym forum.
Przepis na makowiec z bakaiami. Przepis z internetu wypróbowany przeze mnie.
Składniki: • Masa makowa Bakalland • 1 szklanka mąki pszennej • 1/ 4 szklanki mleka (60 ml) • 50 g margaryny • 2 żółtka15 g drożdży • 2 łyżki cukru • 0,5 łyżki oleju • szczypta soli • cukier waniliowy Etapy przygotowania Najpierw przygotowujemy ciasto drożdżowe: drożdże rozpuszczamy z cukrem i mlekiem, po kilkunastu minutach dodajemy pozostałe i wyrabiamy ciasto. Pod koniec dodajemy rozpuszczoną margarynę i odstawiamy do wyrośnięcia. Masę makową Bakalland rozprowadzamy na rozwałkowanym na prostokątny placek cieście. Następnie rolujemy placek z masą makową i zawijamy w pergamin posmarowany margaryną. Pieczemy w temperaturze 180 - 190 stopni przez około 40 - 50 minut. _________________ Siepacz |
| |
Tropo | 05.10.2011 13:58:16 |

Grupa: Użytkownik
Posty: 31 #779918 Od: 2011-8-24
| SP1AP pisze: Ktoś tu nic nie rozumie!!! To jest niepotrzebne śmiecenie skoro jest temat(folder) "Kulinaria", a tutaj wypchaj się sianem ze swoimi, może i dobrymi, wypiekami!!! Panie Admin, już piszę z dużej litery, jeszcze raz proszę zamknąć ten temat jako źle adresowany!!!  
Kol. sp1ap, czytałem większość wątków i zauważyłem, że najwięcej zamętu i śmieci siejesz Ty. Kulinaria czyli co komu smakuje to inny temat niż ten założony. W kapitana się bawisz? _________________ 73! Waldek |
| |
sp8siw | 05.10.2011 15:00:40 |


Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: kielce
Posty: 553 #779962 Od: 2011-9-13
| [quote=SP1AP]Tropo pisze: SP1AP pisze: Ktoś tu nic nie rozumie!!! To jest niepotrzebne śmiecenie skoro jest temat(folder) "Kulinaria", a tutaj wypchaj się sianem ze swoimi, może i dobrymi, wypiekami!!! Panie Admin, już piszę z dużej litery, jeszcze raz proszę zamknąć ten temat jako źle adresowany!!!  
Kol. sp1ap, czytałem większość wątków i zauważyłem, że najwięcej zamętu i śmieci siejesz Ty. Kulinaria czyli co komu smakuje to inny temat niż ten założony. W kapitana się bawisz?
Z ANONIMAMI NIE MYŚLĘ POLEMIZOWAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!  [/quote]
a ze mną ??? _________________ rzeznik z PKI |
| |
Tropo | 05.10.2011 16:20:12 |

Grupa: Użytkownik
Posty: 31 #779993 Od: 2011-8-24
| SP1AP pisze: Ktoś tu nic nie rozumie!!! To jest niepotrzebne śmiecenie skoro jest temat(folder) "Kulinaria", a tutaj wypchaj się sianem ze swoimi, może i dobrymi, wypiekami!!! Panie Admin, już piszę z dużej litery, jeszcze raz proszę zamknąć ten temat jako źle adresowany!!!  
Jak na razie widzę dwa przepisy i pytam kto tutaj najwięcej naśmiecił swoimi wpisami? Proszę policzyć (nie licząc moich bo to ja zwracam uwagę temu kto tu śmieci)
_________________ 73! Waldek |
| |
SP8KIELCE | 05.10.2011 16:44:59 |


Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Galizien
Posty: 102 #780003 Od: 2011-9-20
| Tropo, największym spamerem na tym forum jest sp1ap. To jasne. AP, byś lepiej przepis kulinarny wrzucił albo i dwa. _________________ Siepacz |
| |
SQ9OUK | 05.10.2011 19:00:11 |

Grupa: Użytkownik
Posty: 15 #780063 Od: 2011-9-10
| SP8KIELCE pisze:
Jeśli macie ciekawe przepisy na wypieki ciast, to zamieszczajcie w tym temacie. Święta tuż, tuż.
Wiecie co koledzy zastanawiam sie co to za forum a moze poruszycie temat jak sie przewija i jaka kupka malenstwa powinna byc albo jakiego koloru Wydaje mi sie ze to forum naszego hobby Naprawde nie moge zrozumiec myslałem ze tu bedzie pisanie o tych tematach jak anteny ,transilwerki poprostu sprawy zwiazane z krotkofalarstwem Pozdrawiam Zawiedziony 73 _________________ brak danych |
| |
SQ9OUK | 05.10.2011 19:01:23 |

Grupa: Użytkownik
Posty: 15 #780065 Od: 2011-9-10
| SQ9OUK pisze: SP8KIELCE pisze:
Jeśli macie ciekawe przepisy na wypieki ciast, to zamieszczajcie w tym temacie. Święta tuż, tuż.
Wiecie co koledzy zastanawiam sie co to za forum a moze poruszycie temat jak sie przewija i jaka kupka malenstwa powinna byc albo jakiego koloru Wydaje mi sie ze to forum naszego hobby Naprawde nie moge zrozumiec myslałem ze tu bedzie pisanie o tych tematach jak anteny ,transilwerki poprostu sprawy zwiazane z krotkofalarstwem Pozdrawiam Zawiedziony 73
PS Te tematy to jak wpiszesz w gogle to jest ich masa _________________ brak danych |
| |
SQ8SET | 05.10.2011 21:09:06 |


Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Kraśnik - KO10CX
Posty: 262 #780142 Od: 2011-8-27
| SP8KIELCE pisze:
Jeśli macie ciekawe przepisy na wypieki ciast, to zamieszczajcie w tym temacie. Święta tuż, tuż.
Uważam że anonimowy kolega SP8KIELCE odrobinę zapędził się w swojej twórczości, ze zrozumieniem słowa "tolerancja" też ma pewne kłopoty. Przypominam że anonim ma tu pewne przywileje jednak w granicach podyktowanych zdrowym rozsądkiem.
Radek _________________ GG: 82213 http://qrz.com/db/sq8set |
| |
SQ9OUK | 05.10.2011 21:24:17 |

Grupa: Użytkownik
Posty: 15 #780162 Od: 2011-9-10
Ilość edycji wpisu: 1 | sq6ade pisze: SQ9OUK pisze:
Naprawde nie moge zrozumiec myslałem ze tu bedzie pisanie o tych tematach jak anteny ,transilwerki poprostu sprawy zwiazane z krotkofalarstwem
Przecież w necie tego na pęczki - jak przepisów na żarcie 
Kolego a to mam pytanie Czy to forum kulinarne Bo jesli tak to chyba pomyliłem forum To nie złosliwos tylko tak nawiasem piszac 73 A tez mam pytanie czy inni tez pisza nazwy miast polskich w jezyku niemieckim czy po polsku _________________ brak danych |
| |
SQ8SET | 05.10.2011 21:52:11 |


Grupa: Użytkownik
Lokalizacja: Kraśnik - KO10CX
Posty: 262 #780189 Od: 2011-8-27
Ilość edycji wpisu: 3 | OK Temat nie związany z forum "Domowe wypieki - przepisy, porady, wskazówki o wypiekach ciast różnych" , fajnie... przerodził się w "Pelargonie lubią najbardziej PLANTON".. a gdzie dąży? nie chcę wiedzieć. Wybaczcie, ale to kolejny "desantowo-zaczepny" wątek pewnych osób. Z powodu "piankowego" tematu, zamykam go dla oszczędzenia czasu czytających.
Pozdrowienia Radek _________________ GG: 82213 http://qrz.com/db/sq8set |